استخوان سازی با مصرف لبنیات

بهتر است بعد از خوردن پرتقال یا آب پرتقال نیم ساعت صبر کنید و بعد شیر بنوشید و اگر ابتدا شیر نوشیده اید باید یک ساعت صبر کنید تا شیر به طور کامل هضم شود و بعد آب پرتقال وارد دستگاه گوارش شود تا بدن از مضرات ترکیب این دو ماده در امان بماند. 

Image result for ‫لبنیات‬‎

مصرف لبنیات که شیر یکی از مهم ترین موارد آن است تاثیر قابل ملاحظه ای بر تحریک و کشش عضلات، استخوان سازی، افزایش استحکام و مقاومت دندان ها دارد. شیری که امروزه در سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی در اختیار مردم قرار می گیرد شیر حیوانی است که از سه بخش آب، پنیر و چربی تهیه می شود که میزان هر یک از این مواد در شیر متغیر است، اگر میزان هر یک از این مواد آب، پنیر و یا چربی در شیر بیشتر باشد، به ترتیب طبع شیر دچار «سردی و تری»، «گرمی و خشکی» و «سردی و خشکی» می شود و خواص درمانی و غذایی ویژه ای پیدا می کند و هر کدام برای درمان یا تسکین یک بیماری مفیدند. 



یکی از مهم ترین نکاتی در مصرف لبنیات کاله که شاید کمتر پزشک و متخصص تغذیه ای به آن توجه کند این است که شیر مجموعه ای از چند غذاست و توسط یک موجود زنده تولید می شود، بنابراین نوع زندگی، کیفیت زندگی، کیفیت مواد غذایی حیوان و شرایط زندگی و استرس های محیطی می تواند تاثیر زیادی بر کیفیت شیر دام داشته باشد بنابراین اینها مواردی است که ما در مورد آنها اطمینان چندانی نداریم و نمی دانیم که کدام یک از آنها، چگونه و در چه شرایطی شیر را تولید کرده و به دست شما رسانده اند. درنتیجه از آنجا که نظارت دقیقی بر نوع غذا، داروها و شیوه زندگی دام ها در کشور وجود ندارد به راحتی نمی توان نسبت به خواص دارویی و تغذیه ای آنها مطمئن بود. 

شیر چه حیوانی برای مصرف مناسب تر است ؟
از نظر این که شیر چه حیوانی برای انسان مناسب تر است، باید گفت شیر حیوانی که مدت حاملگی آن نزدیک به مدت زمان بارداریانسان باشد، از نظر تغذیه مناسب تر است. بهترین شیر، شیر گاو جوان، چاق و سالم است که در مراتع چریده باشد و آن شیر، طعم و بوی نامطبوع نداشته باشد. 

شیر گاو که مدت بارداری آن همچون انسان ۹ ماه است، برای تغذیه بخصوص اطفال مناسب تر بوده، در درجه بعد شیر بز و سپس شیر گوسفند مفید است. شیر گاو برای شکل گیری و استحکام استخوان ها بهبود علائم پیش از قاعدگی، داشتن ناخن و دندان و موی سالم تر، کنترل دیابت نوع دو و پیشگیری از سرطان پستان و روده بزرگ بسیار مفید است و از نظر طب سنتی در افراد گرم مزاج، اشتها آور و چاق کننده است و سبب لینت مزاج و رفع یبوست می شود. 

مصلح، اصلاح کننده مزاج خوردنی یا آشامیدنی انسان است. مصلح خوراکی است که اگر همراه با غذایی مصرف شود، ضرر آن خوراکی را رفع می کند یا به اثر بیشتر آن کمک یا قوت آن را حفظ می کند. 

چه کسانی نباید شیر مصرف کنند ؟

شیر می تواند در برخی افراد سبب تشدید ناراحتی شود. بیماران با مشکلات طحال، مبتلایان التهاب کبد، مبتلایان صرع، کسانی که تپش قلب و معده ضعیف دارند و افراد دچار بیماری های ناشی از سوء مزاج بلغمی از جمله دردهای مفصلی، سردرد و ضعف اعصاب، نباید در مصرف شیر زیاده روی کنند. 
از نگاه طب سنتی تنها افرادی که میزان اخلاط بدنشان متعادل است، می توانند به راحتی شیر مصرف کنند و افرادی که در بدنشان به ویژه در معده آنها خلط غالب وجود دارد باید با دستوری خاص و به میزان اندک با مشاوره متخصص طب سنتی برای خوردن شیر اقدام کنند. 

اگر فردی در معده اش خلط بلغم زیاد باشد یعنی با علائمی همچون پر آب شدن دهان، سفیدی صورت و دیرهضمی غذا رو به رو باشد با زیاد خوردن شیر موجب افزایش خلط غالب یعنی بلغم می شود و دراین حالت عوارض ناشی از افزایش این خلط را تجربه می کند. این شرایط برای افرادی که خلط غالب بدن آنها صفرا و دم باشد نیز اتفاق می افتد و مشکلاتی را برای آنها به وجود می آورد، بنابراین مصرف شیر باید با مشاوره متخصص طب سنتی انجام شود و افرادی که دچار خلط غالب هستند با پاکسازی و متعادل سازی خلط ها نسبت به مصرف شیر اقدام کنند. 

پاسخ دهید