سرحال کردن قارچ های کفیر زنده

برای نگهداری قارچ کفیر در زمانی که نیاز به تولید کفیر ندارید، بهترین را قرار دادن آن در شیر تازه و نگهداری در یخچال می باشد. که در این صورت تا ۱۰ روز می توانید آنها را در یخچال نگهداری نمائید، نگران خرابی شیر نباشید، چون قارچ شیر را کم کم تخمیر می نماید و محصول کفیر بسیار ترشی تولید می نماید.

اگر هر ۱۰ روز شیر را تعویض نمائید تا ۳ ماه می توانید قارچ ها را در یخچال نگهداری نمائید. در اینصورت قارچ های شما کمی ضعیف خواهند شد ولی با چند روز قرار گیری در شرایط مطلوب دوباره به حالت اول باز خواهند گشت.

در مورد ضعیف شدن قارچ های شما: همانطور که می دانید قارچ کفیر یک موجود زنده می باشد که ماننده هر موجود دیگری برای زنده ماندن و رشد و نمو نیاز به غذا دارد.  همانند یک مرغ که برای تولید تخم مرغ نیاز به دانه دارد، این قارچ که تشکیل شده از باکتری ها و مخمر های تک سلولی مفید می باشد، برای ادامه حیات و تولید کفیر، نیاز به شیر دارد.

این قارچ در نبود غذا شروع به استفاده از منابع خودش می کند که این کار باعث ضعیف شدن آن می شود، هر چقدر زمان نرسیدن غذا بیشتر باشد، برای برگشت به حالت سرزنده خود زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.

البته برای استراحت و جدا شدن ناخالصی ها، هر دو یا سه ماه یکبار، قارچ ها را برای ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب معدنی بدون کلر، نیترات و فلوراید که دارای دمای محیط می باشد قرارد می دهند. اما نگهداری قارچ برای بیش از ۲۴ ساعت در آب خالص باعث ضعیف شدن آن و عدم توانائی در تخمیر شیر خواهد شد. اگر کمی ماست به آب معدنی اضافه می نمودید، احتمالا مشکلی پیش نمی آمد.

اگر از آب لوله کشی برای نگهداری قارچ ها استفاده نمودید، به علت وجود کلر در این آب، قارچ های خود را از بین بورده اید یا به شدت ضعیف نموده اید.

به هر حال اگر قارچ های شما برای بیش از ۲ روز در آب مانده یا از آب غیر معدنی استفاده نموده باشید، تهیه مجدد قارچ بهتر راه حل خواهد بود، چون چنین قارچ هائی به شدت ضعیف بوده و احتمالا توانائی برگشت به حالت اولیه خود را از دست داده اند.

در صورتی که  قارچ ها برای کمتر از ۲ روز در آب معدنی مانده باشند، با قرار دادن آنها در شیر با شرایط گفته شده، و تعویض شیر در هر ۱۲ ساعت، می توانید آنها را در مدت یک هفته به حالت اولیه برگردانید. از خواص نوشیدنی های کفیر همچین خواص دوغ کفیر نیز غافل نشوید.

پاسخ دهید